Μύδια
Τα μύδια, το δημοφιλέστερο οστρακοειδές, καλλιεργούνται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και μαγειρεύονται με πάρα πολλούς τρόπους: αχνιστά, σαγανάκι, ψητά, με ζυμαρικά, ριζότο, τηγανητά, γκρατινέ κ.α. Τα μύδια Μytilos επιλέγονται προσεχτικά και περνούν από όλες τις διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου, ώστε να εξασφαλιστούν η ποιότητα και η ασφάλειά τους. Αφού περάσουν με επιτυχία από όλα τα στάδια (πλύση, εξυγίανση, συσκευασία, μικροβιολογικές αναλύσεις) παίρνουν το καρτελάκι Μytilos και οδηγούνται στην αγορά.
Μύδια
Mytilus Galloprovincialis
Καλλιεργούνται στη Μεσόγειο (FAO 37)
35 - 40 τεμ / κιλό
1027 - 1029
5 κιλά
13 °C σε δεξαμενές
5 - 6 °C στο ψυγείο
X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X |
Ιαν | Φεβ | Μάρ | Απρ | Μάϊ | Ιούν | Ιούλ | Αύγ | Σεπ | Οκτ | Νοέ | Δεκ |