Οστρακοειδή

Μύδια

Τα μύδια, το δημοφιλέστερο οστρακοειδές, καλλιεργούνται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και μαγειρεύονται με πάρα πολλούς τρόπους: αχνιστά, σαγανάκι, ψητά, με ζυμαρικά, ριζότο, τηγανητά, γκρατινέ κ.α. Τα μύδια Μytilos επιλέγονται προσεχτικά και περνούν από όλες τις διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου, ώστε να εξασφαλιστούν η ποιότητα και η ασφάλειά τους. Αφού περάσουν με επιτυχία από όλα τα στάδια (πλύση, εξυγίανση, συσκευασία, μικροβιολογικές αναλύσεις) παίρνουν το καρτελάκι Μytilos και οδηγούνται στην αγορά.

Outlined Graphic mussel
Mytilos Mussel Photo

Μύδια

Mytilus Galloprovincialis
Καλλιεργούνται στη Μεσόγειο (FAO 37)

Μέγεθος

35 - 40 τεμ / κιλό

Αλατότητα

1027 - 1029

Συσκευασία

5 κιλά

Συντήρηση

13 °C σε δεξαμενές
5 - 6 °C στο ψυγείο

Διαθεσιμότητα
X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Ιαν Φεβ Μάρ Απρ Μάϊ Ιούν Ιούλ Αύγ Σεπ Οκτ Νοέ Δεκ

Στρείδια

Τα στρείδια fine de Claire καλλιεργούνται στη Γαλλία και εισάγονται οδικώς στην Ελλάδα. Αποτελούν μία ξεχωριστή λιχουδιά της θάλασσας, καθώς τοποθετούνται σε τεχνητά, ρηχά «θαλάσσια κρεβάτια» για τουλάχιστον ένα μήνα πριν συσκευαστούν, ώστε να αποκτήσουν την γλυκιά, φρουτώδη γεύση τους. Καταναλώνονται κυρίως ωμά, με λεμόνι, και συνδυάζονται άψογα με κρασί ή σαμπάνια. Πωλούνται κατά νούμερα, τα οποία υποδηλώνουν τον αριθμό τεμαχίων ανά κιλό (Νο2: 10τεμ/κιλό, Νο3 12 τεμ/κιλό).

Outlined Graphic Oysters
Mytilos Oysters Photo

Στρείδια fine de Claire

Grassostrea Gigas
Προιόν καλλιέργειας στη Γαλλία (FAO 27)

Μέγεθος

No2 10τεμ./κιλό, Νο3 12τεμ./κιλό

Αλατότητα

1.024 - 1.026

Συσκευασία

5 κιλών

Συντήρηση

13 °C σε δεξαμενές
5-6 °C σε ψυγεία

Διαθεσιμότητα
X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Ιαν Φεβ Μάρ Απρ Μάϊ Ιούν Ιούλ Αύγ Σεπ Οκτ Νοέ Δεκ

Αχιβάδες

Οι αχιβάδες μας καλλιεργούνται στη Βόρεια Ιταλία και εισάγονται οδικώς στην Ελλάδα. Συντηρούνται σε ειδικά συστήματα συντήρησης θαλασσινού νερού στις εγκαταστάσεις μας μέχρι να επανασυσκευαστούν και να οδηγηθούν στην αγορά. Πρόκειται για θαλασσινό με γλυκιά γεύση, ιδανικό για μία από τις νοστιμότερες μακαρονάδες, την spaghetti alle vongole. Μπορούμε να τις αχνίσουμε ώστε να ανοίξουν και να τις απολαύσουμε με λίγο λάδι, κρασί, σκόρδο και μυρωδικά.

Outlined Graphic clams
Mytilos clams Photo

Αχιβάδες

Tapes Philippinarum
Αλιεύονται από δύτες στην Μεσόγειο (FAO 37)

Μέγεθος

45-50 τεμ./κιλό

Αλατότητα

1.024 - 1.026

Συσκευασία

5 κιλών

Συντήρηση

13 °C σε δεξαμενές
5 - 6 °C σε ψυγεία

Διαθεσιμότητα
X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Ιαν Φεβ Μάρ Απρ Μάϊ Ιούν Ιούλ Αύγ Σεπ Οκτ Νοέ Δεκ

Κυδώνια

Ανιχνεύονται και αλιεύονται αποκλειστικά στο Αιγαίο, ένα προς ένα, με το χέρι, από έμπειρους δύτες. Σερβίρονται κυρίως ωμά με λεμόνι, όμως χρησιμοποιούνται και μαγειρεμένα, σε πιάτα με ζυμαρικά ή σε σαγανάκια. Όπως όλα τα όστρακά μας, επιλέγονται προσεχτικά και περνούν από όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου προκειμένου να εξασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλειά τους. Εφόσον έχουν περάσει με επιτυχία από όλα τα στάδια, παίρνουν το καρτελάκι Mytilos και οδηγούνται στην αγορά.

Outlined Graphic warty venus
Mytilos warty venus Photo

Κυδώνια

Venus Verrucosa
Προιόν αλιείας στη Μεσόγειο (FAO 37)

Μέγεθος

30-35 τεμ / κιλό

Αλατότητα

1.024 - 1.026

Συσκευασία

5 κιλά

Συντήρηση

13 °C σε δεξαμενές
5 - 6 °C σε ψυγεία

Διαθεσιμότητα
X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Ιαν Φεβ Μάρ Απρ Μάϊ Ιούν Ιούλ Αύγ Σεπ Οκτ Νοέ Δεκ

Γυαλιστερές

Πρόκειται για όστρακο με υπέροχο καφέ γυαλιστερό χρώμα, που ανιχνεύεται και αλιεύεται ένα προς ένα, με το χέρι, από έμπειρους δύτες, κυρίως στο Αιγαίο. Σερβίρονται ωμά με λεμόνι, όμως χρησιμοποιούνται και μαγειρεμένα σε πιάτα με ζυμαρικά ή σε σαγανάκια. Όπως όλα τα όστρακά μας, επιλέγονται προσεχτικά και περνούν από όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου προκειμένου να εξασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλειά τους. Εφόσον έχουν περάσει με επιτυχία από όλα τα στάδια, παίρνουν το καρτελάκι Μytilos και οδηγούνται στην αγορά.

Outlined Graphic brown venus clams
Mytilos brown venus clams Photo

Γυαλιστερές

Callista Chione
Προιόν αλιείας στη Μεσόγειο (FAO 37)

Μέγεθος

30 τεμ / κιλό

Αλατότητα

1.024 - 1.026

Συσκευασία

5 κιλά

Συντήρηση

13 °C σε δεξαμενές
5 - 6 °C σε ψυγεία

Διαθεσιμότητα
X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Ιαν Φεβ Μάρ Απρ Μάϊ Ιούν Ιούλ Αύγ Σεπ Οκτ Νοέ Δεκ

Από το βυθό στο πιάτο σας

Shellfish and Ice

40 χρόνια στον αφρό της Μεσογείου

Crustaceans on the sea

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Sunset

Διαβάστε την πολιτική απορρήτου

Ηλιοβασίλεμα

Γνωρίστε τις περιόδους αλιείας

Οστρακοειδή σε κιβώτιο συντήρησης

Περιηγηθείτε στις περιοχές αλιείας

Αλιευτικά καράβια - ψαρόβαρκες στην θάλασσα

Προσιτή, καθημερινή πολυτέλεια

Crustaceans in the Ice

Τα εξαιρετικά θαλασσινά του Αιγαίου!

Finest Greek Seafood 

Τα εξαιρετικά θαλασσινά του Αιγαίου!

Aegean gourmet meal ready to eat on the plate

Τα εξαιρετικά θαλασσινά του Αιγαίου!

Aegean gourmet meal ready to eat on the plate

Τα εξαιρετικά θαλασσινά του Αιγαίου!

Aegean gourmet meal ready to eat on the plate

Τα εξαιρετικά θαλασσινά του Αιγαίου!

Aegean gourmet meal ready to eat on the plate